HammerFall släpper eget rödvin

Sveriges största Heavy Metal-band HammerFall släpper i slutet av juli månad ett rödvin tillsammans med vinimportören Vinolin Hoheisel Wine Agency, Falköping.

Vinet kommer att heta HammerFall Crimson XII.

Vinet kommer att lanseras i samband med att HammerFall gör sin jubileumskonsert i Dalhalla, Rättvik nu på lördag den 28 juli.

Innan val av vin gjordes, träffades HammerFalls sångare Joacim Cans och Krister Allansson, på Vinolins vinagentur ett flertal gånger för att testa diverse intressanta viner. Detta gjordes tillsammans med ett antal erkända sommelierer. Det slutgiltiga valet av vin, provades tillsammans med Niclas Pihl (grundare till Sjömagasinets gedigna vinlista, som har blivit utnämnd till en av världens 360 bästa vinlistor).

Efter lång och gedigen research med välrenommerade sommelierer fastnade vi för den goda Barbera-druvan från Italien, säger Joacim Cans från HammerFall.

Man har varit noggrann i sammanhanget att man inte ”bara” ska göra ett rödvin med HammerFalls namn på, utan framförallt att vinet ska ha kvalitet och vara ett publikt vin.

Vi har gjort ett urval av ett vin som vi är stolta över att presentera för den svenska marknaden, säger Krister Allansson på Vinolin.

HammerFall Crimson XII är en Barbera d’Asti D.O.C.G. från Cantina Sant’Evasio, Piemonte i Italien. Vinet är gjort på 100 % Barbera och är av mycket hög kvalitet.

Vinet kommer att finnas på Systembolaget från och med den 1 september i beställningssortimentet och har där artikelnummer: 72941–01 och kostar då 119 kronor.

2 reaktioner på ”HammerFall släpper eget rödvin”

  1. 1. Den lilla förtjänst Vinagentur/HF gör per flaska är inte det huvudsakliga! (tillhör du dock den lilla skara av människor, som arbetar helt gratis? Vänligen lämna då dina kontaktuppgifter i svarskommentar, så återkommer jag med en drös uppgifter åt dig (såklart helt kostnadsfri service från mm sida).
    2. Ska någon ha skit att skinna folk på pengar, så är det staten. Dem vill ha (per flaska) drygt 16 kr i alkoholskatt och utöver detta, lägger Systembolaget på knappa 20 kronor (plus moms) till Dig som vill köpa vinet.

    A

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen