Håkan Hellström och Icona Pop till Putte i Parken

Putte i Parken fyller på. Festivalen i Mariebergsskogen i Karlstad den 3-6 juli släpper nu ytterligare två akter. Det handlar om svenska megastjärnan Håkan Hellström och USA-baserade DJ- och synthopduon Icona Pop.

Håkan Hellström är en av svensk pops största succésagor – från debutalbumet ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” 2000 till ”2 steg från Paradise” 2010. Nu är Hellström aktuell med en ny platta på gång. En singel släpps i mars och17 april kommer albumet. Och i sommar kommer han alltså själv till Putte i Parken i Karlstad.

– En drömbokning inför sommaren, konstaterar Putte i Parkens arrangör Niclas Lagerstam.
– Håkan Hellström är en av de absolut största svenska artisterna och att nu få presentera honom för PIP:s publik är fantastiskt roligt.
– Jag är så otroligt glad och stolt över den, hälsar Håkan Hellström om nya plattan och lägger till:
– Jag kan knappt vänta tills jag får spela de här låtarna live…

Förutom Håkan Hellström är alltså Icona Pop klara för PIP 2013. Aino Jawo och Caroline Hjelt har gjort succé inte bara i Sverige utan även internationellt.

– Med sin mix av elektrodunk, svärta och smittande melodier lyckas Icona Pop rida på housevågen med en indiesurfbräda, skrev SvD om den numera Los Angeles-baserade duons musik.

Debutalbumet ”Icona Pop” släpptes i november 2012 och 19 januari i år blev deras låt ”I love it” framröstad som ”Årets låt 2012” vid P3 Guld-galan.

– Det är också en väldigt rolig bokning, säger Niclas Lagerstam.
– Håkan Hellström och Icona Pop är två akter som ligger helt i linje med PIP:s filosofi att ligga i frontlinjen med de hetaste akterna och att få maximal bredd i utbudet av akter.

Följande akter är officiellt klara för Putte i Parken 2013:
Håkan Hellström, Icona Pop, Ulf Lundell, Johnossi, Timo Räisänen, Rebecca & Fiona, Amanda Jenssen, Panda Da Panda, Lorentz & Sakarias, Lé Betre, Hardcore Superstar, Sparzanza, Stor, Labyrint.

Rulla till toppen