Hajpade Blänk från Luleå släpper album

blank-youve-never-been-to-sEfter att en av världens största bloggar för elektronisk musik, New York bloggen Palms out Sounds, upptäckte Blänk på myspace i november 2008, så har det gått ganska fort. Mer än 300 000 dansmusikfans över hela världen har sett deras videos till singlarna Shirt Off och I’m Going For Your Brother via videosajter som vimeo och youtube. Deras låtar och remixer har också fortsatt sprida sig till bloggar i Europa och Australien, vilket har bidragit till att det nu även börjar pratas om Blänk hemma i Sverige. Bandets två första singlar Shirt Off och I’m Going For Your Brother har också listats av både P3 och Z-TV.

Här hemma är vi kanske inte helt ovana med ”riktiga” norrlänningar. Med mindre hålor vid nordpolen där samekultur, snö, renar och raggare är lika vanliga ingredienser som sten på en badplats. Men i New York, där hajpen startade, är det inte varje dag man springer över en samling människor som Blänk. Ett band som sätter lika mycket stolthet i sitt ursprung som småstadskickers från lappand, som sin talang för att skapa dansanta hits. Att just de tre kompisarna i Blänk kom att blanda fritt mellan rap, pop, elektro och house kanske inte så konstigt. De har redan haft en del framgångar på var sitt håll, inom just de områdena.

Blänks debutalbum på Grind records heter You’ve never been to Sápmi och släpps digitalt över hela världen den 27 augusti. Via musikbloggen Discobelle, och nämnda Palms Out Sounds kan du även mellan 20 och 27 augusti ladda ner albumet helt gratis. Med omslag, bilder och allt.

MEDLEMMARNA I BLÄNK:
Klas Granström – är under namnet K-laz ena halvan av hiphop-soulduon The Last days of Disco (med Kocky/Soul Supreme). De blev grammisnominerad så sent som 2008 i ”bästa hiphop, soul, dans” för sitt debutalbum The last dance LP
Lina Öhman – är bland annat sångerska i elektrohouse-kvartetten The Touch – med vilka hon släppt skivor och remixat låtar till artister som Robyn, Rex The Dog och Drop The Lime.
Mats Granberg – är även medlem i indiepopbandet Park Hotell, vars Jari Haapalainen-producerade debut prisades av media förra året.
Young Ivy – alias Simon Trabelsi är den ständige gästrapparen i Blänk, och har också en egen karriär i antågande. Efter flytten från Luleå till USA har han under de senaste året åkt som förband åt artister som The Cool Kids, Lupe Fiasco och hajpade Wale. Ett par av hans låtar har också listats av collegeradio över hela USA.

ALLT OM BLÄNK:
www.myspace.com/blankmusicsweden

Scroll to Top