Haiti, Erik Grönwall och The Baseballs i topp

The Baseballs
The Baseballs

Det har de senaste veckorna rört ovanligt mycket på sig på de svenska topplistorna. Denna veckan övertog Erik Grönwall åter ledningen på singellistan med låten ”Higher” från förra veckans etta, Lady GaGas monsterhit ”Bad Romance”. På tredje plats har vi en mycket högt placerat nykomling i form av ”Stranded” där musikvärldens giganter Jay-Z, Bono, The Edge och Rihanna samarbetar till stöd för de drabbade i Haiti. Rihanna själv hittar vi även på femte plats med ”Russian Roulette” som klättrar fyra placeringar jämfört med föregående vecka.

På albumlistan behåller de superheta tyskarna The Baseballs förstaplatsen med sitt nya alster ”Strike!”. Idol-finalisten Erik Grönwall har tagit en placering sedan förra veckan och ligger nu tvåa med sitt eponyma debutalbum. Amanda Jenssen tar sig in på en bronsnotering med ”Happyland”, en förbättring med tre placeringar. Den andra Idol-finalisten, Calle Kristiansson, har halkat ned ända till sjätte plats från föregående veckas silverposition. Högst placerade nykomling hittar vi på åttonde plats i form av folkrockmästaren Nordman och hans nya album ”Korsväg”.

Att stödet för Haiti är utbrett i vårt land märks inte minst på veckolistan över samlingsalbum där ”Hope For Haiti Now” som nykomling går direkt in på förstaplatsen. Förhoppningsvis kan försäljningsintäkterna av denna skiva bidra något till att lindra lidandet för landets nödställda men behovet är givetvis större. Vi uppmanar alla att skänka några kronor om ni har möjlighet.

Scroll to Top