Haim till Way Out West

Haim till Way Out West och Money, Skaters och Mariam The Believer till Stay Out West.

Världen som Haim tonsatt är en verklighet där Fleetwood Mac gift sig med TLC och imundigat en stadig diet av glassig disco och svalkande stämsång. Systrarna Haim är unga men sitter ändå på mer erfarenhet och visdom än rockrävar i trippla åldern; mellansystern har tjänstgjort som gun-for-hire till både Cee-Lo, Julian Casablancas och Jenny Lewis.

Det förefaller som att Mariam The Believer hittills inte lyckats lämna någon oberörd. Hur hon lyckas göra musik som är mystisk, suggestiv med inspiration av blod och pistagenötter men samtidigt sång- och lyssnarvänlig, är en ekvation vi lämnar åt tur och talang.

Den New York-baserade trion Skaters håller i detta nu på att explodera. Melodisk punk med vissa referenser från The Clash och tidigt Strokes, känns som en både rimlig och rättvis beskrivning av bandet.

Skatter är till för att hittas, även om det kan vara lite meckigt att leta. Men skam den som ger sig. Vi sökte och fann Money – en väl dold guldgruva från Manchester. Med en viss anonymitet och mystik sprids deras namn likt en löpeld, det talas om bandet med referenser från Wu Lyf till Manic Street Preachers.

Rulla till toppen