Hagsätra IP – Sveriges officiella OS-låt

hagsatra-sport

I slutet av förra året fick duon Hagsätra Sport frågan av Sveriges Olympiska Kommitté om de ville skriva och spela in den svenska officiella låten till OS i London sommaren 2012. Niklas Strömstedt och Andreas Johnsons genuina och djupa intresse för idrott och musik gjorde såklart att frågan fick ett självklart och stolt ja till svar!

Hagsätra Sport är duon som bildades hösten 2011 när Niklas och Andreas gjorde krogshow tillsammans på Hamburger Börs i Stockholm. Namnet lånade de av en gemensam nämnare från uppväxten – den lokala sportbutiken Hagsätra Sport (finns fortfarande kvar!) där alla hockeyrör, cyklar och fotbollsskor inhandlades. Knappt femhundra meter därifrån låg Hagsätra IP där höjdhoppsribban låg på en och fyrtio och där de riktigt snabba sprang de där sextio metrarna på sex å nio.

Hagsätra IP handlar om drömmarna som föds på den lokala idrottsplatsen. Om hur fantasin kan få en att springa fortare än någon annan och hoppa högre än en lång kuban. När man är tolv år och har en cykel, några kronor i fickan och när hela världen bara ligger där och väntar på att upptäckas. Över Hagsätra IP formas molnen till olympiska ringar och medan fotbollen flyger i sommarkvällsljuset förvandlas drömmen till guld. Snart ska vi gå hem… men inte riktigt än. För på Hagsätra IP kan verkligen allting hända.

På SOK jobbar vi på många sätt för att väcka drömmen om OS hos barn och ungdomar. Jag tycker att Niklas och Andreas hittat helt rätt i sin låt om att vi alla kan drömma om att bli Olympier och låta oss inspirera de som är på väg mot London, säger Annika Runström, marknadschef SOK.

Fredagen den 8 juni premiärspelar gruppen låten på 100-årsfirandet av OS i Stockholm 2012 i Stockholms Stadshus och på lördag den 9 juni är Hagsätra Sport på plats på Stockholms Stadion och den stora Stadionfesten. Hagsätra Sport kommer också att besöka OS-truppen i London och låta dem höra låten live där på plats.

Rulla till toppen