Hack Battle 2 på Way Out West

Parlophone Music Nordic står för andra året i rad värd för ett musik-hackathon på musikfestivalen Way Out West i Göteborg, i år i samarbete med Sony, Spotify och Luger.

Som en del av Way Out West samlas hackers från hela Europa för att utveckla kreativa idéer under temat ”Musical Discovery”. En av de mest framgångsrika idéerna som utvecklades från förra årets evenemang var Rem – ett sätt att samla alla dina gig och festivalminnen. Rem byggdes av Retrofuzz​ och förvandlades senare till en fullt kommersiell plattform: https://lanyard.fm/

Paul Sonkamble
, chef över Parlophone Nordics Innovation Lab, säger:

”Att vara ett konkurrenskraftigt skivbolag under 2013 kräver en djup förståelse av den ständigt utvecklande dynamiken som sker varje dag inom informationsteknik. Att stödja ett event som detta stärker inte bara att förståelsen från vår sida – det är också en utmärkt arena för att identifiera nya möjligheter. Det är även ett utmärkt tillfälle att bygga relationer med de som driver utvecklingen framåt. Med tanke på den framgång vi hade förra året var det ingen tvekan om att vi skulle delta igen.”

Tom Noble, PR & Kommunikation på Spotify tillägger:

”På Spotify jobbar vi alla för att det ska vara enkelt att utforska ny musik och vi letar alltid efter innovativa lösningar som ger en djupare musikupplevelse för våra användare. Detta event är ett bra sätt att åstadkomma just detta, och vi är glada att se vad det ger.”

Lugers grundare Patrick Fredriksson kommenterar:

”Way Out West är mycket mer än en musikfestival. Det är ett firande av människor, konst och fest och allt som rör detta. Eftersom den digitala aspekten är en del av samtiden är det helt enkelt en naturlig utveckling för oss att inkludera även den kreativa sidan.”

#wowhack kommer att äga rum mellan den 6 – 8 augusti på Way Out West i Göteborg. Utvecklare och programmerare kan hitta mer information och anmälan på smarturl.it/wowhack.

Scroll to Top