Gym Class Heroes frontman släpper soloalbum

travie-mccoy-lazarusTravie McCoy släpper den 9 juni solodebuten som han valt att kalla Lazarus. Första singel är Billionaire, ett samarbete med Bruno Mars, en svängig låt som skriker sommarhit!

Travie är vanligtvis frontman i Gym Class Heroes, under en paus från bandet passar han nu på att jobba med soloplanerna som han länge närt.

På Lazarus har han samarbetat med en rad artister, bland andra T-Pain, Bruno Mars och The Smeezingtons, Detail (Lady Gaga, Devon), The Sterotypes (Ne-Yo, Mary J. Blige), Evan ”Kidd” Bogart (Adam Lamberg, Beyonce) och Josh Arbaham (Velvet Revolver, 30 Seconds To Mars). Det är minst sagt en spridd skara av samarbetspartners Travie har valt, plattan är genreöverbryggande och skapar ett helt unikt nytt sound.

För tillfället är Travie ute på sin första USA turné tillsammans med Cobra Starship och 3OH!3 under en ”Too Fast For Love” turné som MTV ligger bakom. Han gjorde även ett bejublat uppträdande på South By Southwest (SXSW) festivalen i Texas tidigare i vår.

McCoy blev världskänd som sångare och frontfigur i Gym Class Heroes för fyra år sedan när deras miljonsäljande hit Cupid’s Chokehold/Breakfast In Amercia släpptes. De vann samma år bästa grupp och bästa nya artist på MTV Music Awards. På senaste albumet The Quilt, som släpptes 2008, gjorde de en rad omtalade samarbeten med bland andra Estelle, Busta Rhymes, The-Dream och Daryl Hall. Bandet håller för tillfället på att skriva nytt matieral och planerar att släppa ett nytt album nästa år, så alla Gym Class Heroes kan vara lugna.

Trots sitt hektiska schema hann Travie ta en paus från allt studioarbete och turnerande för att besöka Indien, Syd-afrika och Filippinerna som officiell ambassadör för MTV’s Staying Alive Foundation, som jobbar för att motverka spridningen av HIV och AIDS. MTV producerade en dokumentär av hans resa som nyligen blev belönad med en Intermedia-globe på World Media Festival.

Musikvideon till Billionaire ser ni nedan:

Rulla till toppen