Gyllene Tider släpper ny singel

Av Redaktionen
Mar 7th, 2013
0 Kommentarer
766 Views

Fråga inte hur det går till, men Gyllene Tider har vilat sig i form igen.

Nio år efter comebackalbumet ”Finn 5 fel!” kommer ”Man blir yr” – första smakprovet från nya…hrm…comebackalbumet ”Dags att tänka på refrängen”, inspelad när hösten och vintern var som mörkast och kallast i Christoffer Lundquists studio Aerosol Grey Machine i Skåne.

Alla låtarna är skrivna för Gyllene Tider, så det var knivskarp konkurrens vid singelvalet. Men det är väl ett gott tecken, säger Per Gessle blygsamt.

Man är böjd att hålla med. Rytmsektionen med Anders Herrlin och Micke Syd är rappare än någonsin. Göran Fritzons Farfisa-orgel är nyservad och MP:s och Pers gitarrer krigar i stereo.

Dessutom är yrsel som bekant ett klassiskt tema i klassisk popmusik. Du behöver inte gräva särskilt länge för att hitta ”Dizzy” med Tommy Roe och ”Dizzy Miss Lizzy” med The Beatles i varje singelsamling värd namnet.

”Man blir yr” släpps digitalt den 18 mars. Men glöm inte att blåsa bort nåldammet från skivspelaren. Låten ges även ut som sjutummare i både röd och gul vinyl. Tillbaka till framtiden!

PS. En annan god nyhet för alla GT-fans är att de tidigare utgivna CD-Digipak utgåvorna av albumen ”Gyllene Tider”, ” Moderna Tider” och ”Puls” nu släpps digitalt den 18 mars. De här utgåvorna innehöll ett flertal bonus spår som tidigare inte varit tillgängliga digitalt.

Kommentering är stängd