Groundation till Furuvik Reggaefestival

I dagarna släpptes ytterligare fyra akter till Furuvik Reggaefestival. De är Groundation, Helt Off, Richie Campbell och Redline Sound System med the Salazar Brothers, Stor, Dani M och Carlito. Festivalen, som arrangeras i Furuvik för andra året i rad, äger rum den 16 och 17 augusti.

Ett axplock av de bästa svenska och internationella reggaeartisterna kommer att gästa Furuvik Reggaefestival och de representerar ett brett spektrum inom genren. Israel Vibration, U-Roy samt Protoje är sedan tidigare klara för Furuvik Reggaefestival 2013.

Groundation (USA)
Groundation bildades i Kalifornien 1998. De tre originalmedlemmarna Marcus Urani, Ryan Newman och Harrison Stafford träffades under studietiden vid Sonoma State Universitys jazzprogram. Debutskivan Young Tree följde året därpå. Groundation har sina musikaliska rötter i jazzen men är även starkt influerade av både dub och traditionell roots-reggae. Groundations signum är just kombinationen av reggaen och jazzens improvisationer och avancerade harmonik. Idag består gruppen av nio medlemmar.

Redline Sound System: the Salazar Brothers med Stor, Dani M, Carlito (SWE)
The Salazar Brothers har jobbat med svensk urban musik sedan tidigt 90-tal och har producerat allt från The Latin Kings till Mando Diao. Idag jobbar de främst som producenter och låtskrivare till diverse artister i Sverige, Chile, USA och Tyskland. The Salazar Brothers består av bröderna Masse, Salla och Chepe, samtliga har länge varit verksamma och är prisbelönade inom genren. Till spelningen under Furuvik Reggaefestival bjuder de in Stor, Dani M och Carlito till en sprakande show.

Helt Off (SWE)
Helt Off är arvtagare till den skånska rootsreggaetraditionen men med ett uppdaterat, modernt sound och en stor dos hiphop. Helt Offs musikaliska kärna består av Chords och Måns Asplund. Chords har en hyllad solokarriär bakom sig och är förgrundsfigur inom svensk hiphop. Måns Asplund är producent och medkompositör till flertalet av Timbuktus stora hits. Timbuktu gästar i regel under Helt Offs livespelningar. Under 2013 är det dags för både en ny turné och efterföljaren till de tre tidigare släppta albumen.

Richie Campbell (PORT/ENG)
Richie Campbell är en av de mest hyllade debutanterna på den europeiska reggaescenen. Under 2013 släpptes Richie Campbells första fullängsalbum Focused som bland annat inkluderar hitsingeln That’s How We Roll. Låten utsågs till Årets låt i Portugal 2012.

Ytterligare bokningar till Furuvik Reggaefestival kommer att släppas löpande under våren.

Rulla till toppen