Grekisk black metal-musiker invald i parlamentet

naer-mataron-golden-dawn

Giorgios Germenis, som spelar bas i det grekiska black metal-bandet Naer Mataron under namnet Kaiadas, har blivit invald i landets parlament som en av 21 representanter för det högerextrema partiet Χρυσή Αυγή, eller Gyllene Gryning som de brukar kallas i svensk media.

Germenis menar att det finns en enkel lösning på Greklands enorma ekonomiska problem nämligen att återigen öppna upp grekiska fabriker och kasta ut tre miljoner ”illegala invandrare”.

Naer Mataron bildades 1994 och är ett av de mer välkända black metal-banden från Grekland näst efter de internationellt framgångsrika Rotting Christ och Septic Flesh. Gruppen släppte 2008 sitt senaste och femte studioalbum ”Praetorians” genom det franska bolaget Season of Mist vilka samarbetar med bland andra EMI Music.

naer-mataron

Många greker är nu mycket noga med att distansera sig från allt som har med Gyllene Gryning att göra. Stefanos Stefanopolous från metalnättidningen Rockway.gr berättar för media att ”Giorgios var inte någon välkänd musiker här i Grekland. Och för att vara ärlig så brydde sig inte många nättidningar om Naer Mataron. De var bara ytterligare ett black metal-band, ett mediokert sådant, så ingen brydde sig egentligen.”.

Ingen regering har kunnat bildas i det krisande Grekland efter nyvalet den 6 maj och idag togs beslutet om att genomföra ytterligare ett val med början imorgon. Huruvida Giorgios ”Kaiadas” Germenis får sitta kvar även efter det återstår att se.

Rulla till toppen