Green Day till Göteborg i juni

green-day

Så sent som i oktober spelade världens största punkband Green Day för ett utsålt Globen i Stockholm. Fans och kritiker var, för en gångs skull, eniga: livemusik blir inte mycket roligare än när hjältarna Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt och Tré Cool smäller av fyrverkerier, skjuter iväg t-shirtar med bazooka och spelar i två och en halv timme utan att få slut på hits.

”Helt enkelt lysande, från början till slut. /…/ Det är en show deluxe i ständig rörelse med smällande pyroteknik, som en generös variant av punk där Green Day inte bara spelar för publiken – de umgås med den”, skrev Svenska Dagbladet om konserten. ”Green Day vet hur man stadiumrockkommunicerar: med stora gester som tilltalar – och inkluderar – trettonåringar i alla åldrar. /…/ Allt i ett så hysteriskt tempo att man dras med vare sig man vill eller inte”, tyckte Dagens Nyheter. ”En brutal och tajt energi som går genom väggar och tak”, konstaterade Aftonbladet.

Alla som var där trodde nog att en Green Day-konsert inte kunde bli större, häftigare eller mer oförglömlig och kom hem med ett minne för livet. Gissa vad? Det KAN bli ännu bättre. Den 5 juni kommer Green Day att göra sin största spelning någonsin i Sverige på Ullevi i Göteborg. Vi som nynnade konstant på ”Basket Case” och ”When I Come Around” på högstadiet hade aldrig vågat gissa att vårt favoritband en dag skulle spela på samma jättearena som Rolling Stones, Madonna och Bruce Springsteen, men nu är det bevisat: Green Day tillhör verkligen den moderna musikens giganter.

Redan på förhand känns spelningen som en given klassiker: i hjärtat är Green Day precis samma punkslynglar som när de startade bandet för 23 år sedan, med samma energi och spelglädje – Billie Joe har själv sagt att det är ett öde värre än döden att vara en slentrianharvande gammal punkare och han lever som han lär. Samtidigt är de så stora som band att bara fantasin sätter gränserna för scenshowen. Ullevi är drygt tre gånger större än Globen, vilket betyder minst tre gånger så generös scenproduktion. Tanken svindlar.

År 2010 kommer att tillhöra Green Day på många sätt – ”American Idiot”-musikalen går upp på Broadway och bandet får sitt eget ”Rock Band”-spel – men för svenska fans blir den 5 juni det största av allt. Var där du också.

Hemsida: www.greenday.com

Speldatum:
LÖRDAG 5 JUNI – ULLEVI GÖTEBORG

Närmare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top