Gravitonas utlyser annorlunda remixtävling

gravitonas

Idag, den 10 november, tar det svenska bandet Gravitonas – just nu högaktuella på klubblistorna i både Ryssland och USA – ett helt nytt grepp inom den interaktiva musikkulturen genom att dra igång tävlingen ”Gravitonas 2010 Remix Contest”.

Bandet, som består av sångaren Andreas Öhrn och låtskrivaren / producenten Alexander Bard, kommer att lägga upp a cappella-versioner av tre låtar från den nya EP:n ”The Coliseum EP” (som släpptes globalt på alla digitala plattformar den 3 november) för fri nedladdning på deras hemsida. De tre låtarna är ”Dry Your Eyes”, ”Not Gonna Be Dancing” och ”Youth Is Wasted On The Young”.

Fans, DJ:s, professionella remixproducenter såväl som amatörer kommer att bli inbjudna att göra sina egna versioner av låtarna och sedan uppmuntras att ladda upp sina versioner på internet för gratis nedladdning. Gravitonas kommer sedan att välja ut två versioner per låt som läggs med på en kommersiell release i början av 2011 – ”Gravitonas Coliseum Fanworks EP”, en sexspårs-EP. Den EP:n kommer att göras tillgänglig i 100 länder som en legal digital release. All vinst från releasen kommer att delas lika mellan Gravitonas och de aktuella remixproducenterna.

Gravitonas ser verkligen fram emot detta experiment. Att involvera fans och kollegor i´produktionen av den framtida musiken känns helt enkelt som ett logiskt steg för utvecklingen av hybridkulturen på nätet. Vem vet, kanske Gravitonas nästa singel blir producerad av fans och inte av bandmedlemmarna själva. Och i så fall, vad kommer den producenten att göra nästa gång?

www.gravitonas.net

Rulla till toppen