Gravitonas spelar på Stockholm Pride

Foto: Mikolai Berg

Gravitonas har en fullbokad sommar i och med Europa-lanseringen av senaste EP:n ”Black Ceremony” och har valt att göra sin enda Sverigespelning på Stockholm Prides invigningskväll som presenteras av HP, den 1 augusti.

Vi är glada och stolta att få förlägga vårt enda gig hemma i Sverige på öppningen av Stockholm Pride. Inget kunde vara mer förenligt med vår syn på musik och kultur än Stockholm Prides krav på och firande av öppenhet och tolerans gentemot alla människor i samhället. Vi vill tillägna vårt framträdande särskilt till de många HBT-vänner vi har mött i Central- och Östeuropa som tyvärr kämpar mot en mycket aggressivare homo- och transfobi än den vi upplever i Sverige 2012. De behöver och förtjänar allt stöd från oss de kan få, säger Gravitonas som uppträder i Pride Park på invigningen av Stockholm Pride den 1 augusti.

Gravitonas är ett Stockholmsbaserat band som frontas av sångaren Andreas Öhrn tillsammans med bl a Alexander Bard. EP:n ”Black Ceremony”, som innehåller singeln ”Call Your Name”, har släppts i stora delar av Europa, däribland Tyskland, Frankrike, Spanien, Skandinavien, Schweiz och Österrike.

Bandets blandning av electronica och rock har rönt stora framgångar runt om i världen, så Gravitonas är absolut ett band att hålla ögonen på då de redan nu visat att de är en av Sveriges stora musikexporter! Gravitonas kommer att ha världspremiär live för låten ”Incredible” på Stockholm Pride.

På invigningskvällen den 1 augusti uppträder också Lisa Miskovsky, Kikki Danielsson med Wizex, Annis Brander, Belle och Stockholms Gaykör. Invigningstalar gör Mona Sahlin och Birgitta Ohlsson.

Sedan tidigare är det klart att Stockholm Pride gästas av Agnes, Ivi Adamou, Margaret Cho, Sean Banan, Norlie & KKV, Linda Sundblad, Amy Diamond, Andreas Moe, Atlas, Lilla Sällskapet, Lune, MaryJet, Pauline, Shirley Clamp, Big Fox, Vanessa Falk och Lena Philipsson som gör årets Pridelåt ”Du följer väl med?”.

Stockholm Pride pågår mellan 31 juli och 4 augusti.

Rulla till toppen