Graveyard ute på stor sommarturné

graveyard-2

Hyllade hårdrockbandet Graveyard är nu redo att bege sig ut på sommarturné. Premiär blir det nu på fredag på Siesta! i Hässleholm, följt av en lång rad spelningar på festivaler runt om i Norden bl a Peace & Love, Roskildefestivalen, Sonisphere Festival och Storsjöyran.

I slutet av mars kom Graveyards kritikerrosade platta ”Hisingen Blues”, en platta som gick rakt in på första plats på Sverige Topplistan när den släpptes och kritikerna älskade den. I vår har bandet turnerat och spelat för utsålda hus runt om i hela Sverige.

Graveyard är hårdrockbandet som tar 70-talssoundet vidare till vår tid. Bandet bildades redan 2006 och släppte året därpå sitt självbetitlade debutalbum. Bandet baserar både sitt sound och sin look på en solid ”retrogrund” men är utan tvekan betydligt mer än enbart en upprepning av det förflutna. På nya albumet har bandet tillsammans med Don Alsterberg skapat en analogt inspelad och mixad albumproduktion som smakfullt kombinerar 70-talets klassiska rock med ett kraftfullt modernt sound.

Mer information: www.myspace.com/graveyardsongs

Turnéplan
30.6 Borlänge, Peace & Love
1.7 Göteborg, Ullevi (förband till Iron Maiden)
2.7 Kiruna, Kirunafestivalen
3.7 Roskilde, Roskildefestivalen (DK)
7.7 Gävle, Getaway Rock Festival
8.7 Karlskoga, Putte i Parken
9.7 Stockholm, Sonisphere festival
10.7 Åbo, Ruisrock (SF)
29.7 Emmaboda, Emmabodafestivalen
30.7 Östersund, Storsjöyran
6.8 Pori, Porispere (SF)
11.6 Oslo, Öyafestivalen (NO)
13.8 Ånge, Ljungarocken

Biljetter
Se lokal annonsering

Rulla till toppen