Grave skriver på för Century Media igen

grave-century-media

De svenska dödsmetallveteranerna Grave har skrivit på ett nytt kontrakt med det tyska skivbolaget Century Media Records vilka för 20 år sedan (augusti 1991) släppte bandets debutalbum ”Into The Grave” som sin tionde utgåva. Efter sju album och 15 år tillsammans gick Grave och Century Media skilda vägar efter 2006 års ”As Rapture Comes”. Därefter skrev de på för Malmö-baserade Regain Records vilka släppte albumen ”Dominium VIII” (2008) och ”Burial Ground” (2010).

Jens Prüter, A&R-chef för Century Media Europe, kommenterar Graves återkomst till Century Media så här:

”Första gången jag såg Grave var i maj 1992 när min vän Robert Kampf [Century Medias grundare] frågade mig om jag ville bli tatuerad av Vinny Daze (R.I.P.) från Demolition Hammer som var i stan med Massacre och Grave. Jag gick till spelningen med avsikten att skaffa mig min första tatuering men jag sveptes med av Graves rena dödsmetallsmäll och det hela slutade med att jag blev alltför full för att tatueras. Jag försökte aldrig skaffa mig en tatuering igen men jag fastnade för Grave och jag är mer än nöjd med att välkomna Ola och hans ”nya” gäng tillbaka till Century Media.”

Grave skrev på kontrakten efter en tids förhandlingar och ett möte på skivbolagets högkvarter i Dortmund förra veckan innan de spelade på festivalen Death Feast Open Air. Planen är att släppa ett nytt album någon gång nästa år och att påbörja arbetet med detta i höst efter att de återvänt från en längre turné i Nordamerika.

På bilden ovan syns från vänster till höger: Stefan Franke, Philipp Schulte och Jens Prüter från Century Media samt Grave-medlemmarna Ronnie Bergerstål (trummor), Ola Lindgren (gitarr, sång), Tobias Cristiansson (bas) samt Magnus Martinsson (gitarr).

Rulla till toppen