Gratis musik för alla i Stockholm på Nationaldagen

make-musik-sthlm-2010

För andra året i rad följer Stockholm i fotspåren på de 350 städer runtom i världen som har låtit musiken fylla gator och torg under en dag. Under Nationaldagsfirandet den 6 juni tar Make Musik STHLM plats och nu går inbjudan ut till alla som vill vara med på denna färgsprakande musikfest.

Är du artist som älskar att spela på din gura? Eller är ni kanske ett band som blandar olika musikgenres på ett helt nytt sätt? Eller du kanske själv inte spelar musik men vill gärna att det spelas på ditt café, din arbetsplats eller i din butik? Då är det hög tid att anmäla sig till Make Musik STHLM, en stor musikfest där varje gatuhörn, torg, park eller byggnad i staden är en möjlig scen. I samarbete med Kulturförvaltningen i Stockholm omvandlas staden till en enda stor musikscen under 12 timmar – från kl. 12 till 24 pågår festen under Stockholms nationaldagsfirande den 6 juni.

Make Music är ett endagsevenemang med mottot ’gratis musik, för alla, överallt’. Genom dessa ledord fyller man städer världen över med musik under en dag. I år satsar vi på att göra Make Musik i Stockholm ännu större än föregående år, berättar projektledaren Alice Lebrendonchel.

Vill du upplåta en plats för ett band/en artist att spela på denna dag är sista anmälningsdag 6 april. Den 6 maj är sista dag för band/artister att anmäla sig. Alla som är intresserade av att vara med kan skicka e-post till contact.makemusiksthlm(–at–)gmail.com eller besöka www.makemusiksthlm.com.

Bakgrund: I juni 2010 organiserade Franska Institutet första gången Make Musik STHLM. På tio platser i Stockholms innerstad spelade olika band under 12 timmar helt gratis för publiken. Denna musikfest, som arrangeras för andra året är en svensk version av det oerhört populära franska ”Fête de la musique” som anordnas i 350 städer över hela världen. Under Make Music New York 2010 kunde New York-borna njuta av mer än 2000 konserter runt om i staden den dagen.

Rulla till toppen