Globen byter namn

globen-1988

Globens nya officiella och internationella namn står nu klart – Ericsson Globe. Namnändringen skedde igår i samband med att det tioåriga samarbetet mellan Stockholm Globe Arenas och Ericsson trädde i kraft.

Globen stärker genom samarbetet sin ställning som ledande arena i Sverige och övriga Skandinavien.

Med samarbetet vill Ericsson markera att Stockholm är företagets hemstad samtidigt som man bidrar till en arena i världsklass. Ericsson bjöd in hela landet till att föreslå Globens nya officiella namn. Sammanlagt kom över 300 förslag in via Ericssons webbsida och valet föll på Ericsson Globe.

Både Stockholm Globe Arenas och Ericsson ser stora möjligheter i att tillsammans kunna göra Ericsson Globe till framtidens arena.

– Ericsson har arbetat med interaktiva och multimediala arenalösningar i andra delar av världen, allt från kommunikationslösningar inne i arenorna till att skapa möjlighet för besökaren att se repriser direkt i mobilen, säger Henry Sténson, informationsdirektör på Ericsson. Med olika mobila lösningar hoppas vi kunna bidra till att göra besöket i Ericsson Globe till en oförglömlig upplevelse.

– Tillsammans med Ericsson stärker vi vår konkurrenskraft och kommer kunna fortsätta att skapa minnen för livet för besökare i alla åldrar. Det är viktigt för att positioneraStockholm som en evenemangsstad i världsklass, säger Ninna Engberg, VD för Stockholm Globe Arenas. Vi fortsätter resan mot att skapa framtidens arena och mötesplats.

Scroll to Top