Glasvegas till Sverige nästa månad

Skotska Glasvegas består av de tre originalmedlemmarna James och Rab Allan och Paul Donaghue tillsammans med svenska nytillskottet Jonna Löfgren på trummor. Och lite fint är det ändå, att det just blev en svensk trummis i bandet som vi älskar så mycket. De övriga glasvegerna kommer från hårdnackade arbetarstaden Glasgow. Enkelt gissat kanske då bandnamnet är en ordlek på städerna Las Vegas och Glasgow. Som att ligga i rännstenen och titta på stjärnorna.

Arbetarrötterna hördes tydligt i den självtitulerade debutplattan, som älskades innerligt av en världsomspännande publik. På uppföljaren från 2010, ”Euphoric /// Heartbreak \\\”, klingade inte Glasgow-influenserna lika tydligt. Den är nämligen inspelad i Santa Monica, Kalifornien och valet av inspelningsplats hade en enorm inverkan på bandet.

Nu vankas det äntligen ny musik på svenska scener igen. Glasvegas nya album ”Later… When The TV Turns To Static” släpptes den 2 september på Glasvegas egna label Go Wow Records och BMG Chrysalis i samarbete med Sony Music. Fansen jublade lika mycket som alltid och kritikerna har stått hänförda inför den kollektiva kärlek som Glasvegas är upphov till. Lite så där som det ska vara med arbetarkultur.

Turnédatum
17 november – Malmö, KB
18 november – Stockholm, Berns
19 november – Göteborg, Storan

Scroll to Top