Glasvegas till Sverige i mars

glasvegas-2011

Vår tids kanske viktigaste popband, Glasvegas kommer till Stockholm i mars.

Glasvegas är motsatsernas hemvist. De gula tänderna i ett perfekt ansikte. Finstassen i lerfältet utmed vägrenen. Whiskeypavan bland champagneflaskorna. Upproret i det tillrättalagda. Glasvegas är den nyförälskade euforin och det krossade hjärtat på en och samma gång. Och just därför passar titeln på det nya albumet så bra; efterlängtade ”EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\” släpps under våren.Med sin socialrealistiska lyrik vackert inknåpad i de storslaget popromantiska kompositionerna har Glasvegas skrivit musikhistoria en gång för alla.

Självtitulerade debuten från 2008 talade rakt till en hel generation av människor som törstat efter något med innebörd. Med rullande r och en tjock skotsk accent sjunger James Allen om hårda verkligheter och heta drömmar. Vi känner alla socialarbetande Geraldine i låten med samma namn som höjs mot skyarna när hon räddar människor med ena foten i graven, vid ödets rand. På nya singeln ”The world is yours” från kommande albumet skanderar Allen ”You don’t need me as much as I need you” i den bitterljuva popmelankoli som blivit Glasvegas signum. Men vi behöver Glasvegas mer än de tror.

Där Libertines inte riktigt lyckades, och där Arctic Monkeys så gärna ville men inte kunde, har Glasgow-bandet definierat hur världens bästa band ska låta. Med samma magi och innerliga frenesi som Bruce Springsteen besatt i sin ungdoms dagar är Glasvegas ett levande tecken på dagens liderliga vara.

I mars gör Glasvegas en mycket exklusiv spelning i Stockholm. Den här gången hittar vi svenska Jonna Löfgren från Boden bakom trummorna. Och den fjärde april kommer nya skivan. 2011 är vårt år.

Konsertdatum
7 mars – Stockholm, Kägelbanan

Mer information om Glasvegas Stockholms-spelning

Scroll to Top