Glasvegas släpper live-EP genom Spotify

Den 4 November 2008 var en stor dag, iallafall för 150 Glasvegas fans i Stockholm, när James Allan och Rab Allan bjöd på ett akustiskt framträdande på Obaren i Stockholm. Nu äntligen kan resten av Sverige ta del av denna magiska Stockholmsspelning. Måndagen den 2 mars släpps ”Acoustic session @ Obaren (Sthlm)” exklusivt på Spotify, en live-EP innehållande låtarna: Flowers And Football Tops, Geraldine, Daddy’s Gone och The Ronettes covern Be My Baby.

”Sedan Spotifys lansering i oktober 2008 har Glasvegas legat överst som vår mest streamade artist och därmed känns det naturligt att vi ska ge någonting tillbaka till alla Spotifyanvändare som har förälskat sig i bandet,” säger Mark Dennis, digitalchef på Sony Music Sverige. ”I och med denna release kommer Spotifys användare att få uppleva en av de mest omtalade liveuppträdandena från förra året och det känns speciellt roligt att det skedde här i Sverige!”

Året var 2006 då musikmogulen Alan McGee upptäckte Glasvegas och på väldigt kort tid har bandet etablerat sig som ett nytt fenomen på musikscenen. De fyra vännerna från Glasgow James Allan, Rab Allan, Paul Donoghue och Caroline McKay släppte i september 2008 deras självbetitlade debutalbum och senare samma år även det uppföljande julalbumet ”A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)” som spelades in i en katedral i Transsylvanien.

Glasvegas debutalbum har redan hunnit sälja Guld i Sverige. Den 6 mars (Debaser Medis) och 7 mars (Storan), samt även den 2 maj (Cirkus) kommer bandet till Sverige för utsålda konserter.

Live-EPn släpps till Spotifys premiumanvändare 2 mars och till gratisanvändare 9 mars.

GLAS.12INCH.OUTER.fhd

1 reaktion på ”Glasvegas släpper live-EP genom Spotify”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen