Gitarristen Robben Ford släpper nytt

Den Grammy-nominerade gitarrvirituosen Robben Ford släpper sitt nya album Bringing It Back Home via Mascot Label Group/Provogue records.

På Bringing It Back Home gör Robben Ford nedslag i sina musikaliska rötter med tio bluesklassiker tolkade med själ, klass och fingerfärdighet som går rakt in i hjärtat med sin enastående och känslosamma musikalitet. Till sin hjälp har han de inte helt okända musikerna Larry Golding på orgel, trummisen Harvey Mason, basisten David Piltch samt Steve Baxter på trombon.

Ford, som av Musician magazine utnämnts till en av 1900-talets främsta gitarrister, uppmärksammades först i slutet av 60-talet som medlem av Charles Ford Blues Band. Bandet, som han bildade med sina bröder och döpte efter sin far, kompade bland andra blueslegender som Jimmy Witherspoon och Charlie Musselwhite, en erfarenhet som gav honom närkontakt med den musikstil han älskade. Men sitt rykte som gitarrist extraordinaire fick han inom jazz- och popkretsar under 70- och 80-talet som soloartist, medlem av fusiongruppen L.A. Express och för sina insatser med artister som Joni Mitchell, Miles Davis, George Harrison och Bob Dylan för att bara nämna några.

Nu är Robben Ford tillbaka med en samling låtar i noggrant utmejslade och dynamiska arrangemang. “Bringing It Back Home är precis det album jag ville göra just nu,” förklarar han. “Jag ville addera mina erfarenheter till den musik som först berörde mig, att tillsammans med några riktigt bra musiker spela vad vi kände för stunden, utan press utifrån om hur det borde låta. Resultatet är verkligen naket och direkt och inspelningarna måste bara vara något av det roligaste jag gjort.”

“Nu var jag inte ute efter att uppfinna hjulet igen,” säger Ford. “Alla känner ju till bluesen. Mitt koncept var att samla en grupp fantastiska musiker och ett knippe låtar med djupa rötter och starkt emotionellt innehåll och bara låta det utvecklas till något vackert och det var precis vad som hände!”

Robben Ford har precis avslutat en framgångsrik turné i Spanien och återvänder till Europa i april 2013 för spelningar i Italien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Holland.

Scroll to Top