Giana Factory till Sverige i maj

giana-factory

Vad krävs det för att glömma danska förkastligheter som Aqua, Dynamit-öl och Anders Fogh Rasmussen? Svaret på denna retoriska fråga är möjligen Giana Factory. Detta band som ännu inte ens har släppt en singel, än mindre ett album, debuterade på scen som förband till media-darlings Glasvegas, har sedan roterats löjligt mycket på danska P3 och håller nu på att skapa sig en stor skara av dedikerade fans. Man kan bara spekulera i vad som kommer att hända när väl debut-albumet finner sin väg till fansen.

Giana Factory, vars embryo sattes till världen sent 2007, skulle kunna vara det lilla barnet sprungen från en mörk mash-up av Ladytrons melankoli och Spector-aktig eufori. I ”Bloody Game”, en demo-låt som man hittar på deras myspace-sida, finner man TR-808:ans syntiserade handklapp invävda i basiga syntar, ödesmättat gitarrplock och ljuvligt vacker stämsång. ”Go Bananas”, som öppnar med ett hårt ”Hey Mickey”-stomp, osar The Pipettes och, med lite fantasi, en uns Yeah Yeah Yeahs. Allt känns som en skön lekstuga utan regler men dock: seriositeten består!

Utan tvekan kommer Giana Factory synas mer 2009 och det är inte utan att vi önskar att alla som har möjligheten ska gå och se dem. Ingen kommer att ångra sig. Inte inte…

DATUM
1 maj – Malmö, Debaser Malmö
8 maj – Göteborg, Vasagatan 43 (förband till James Yuill)
9 maj – Stockholm, Debaser Slussen/Fritz’s Corner

BILJETTER
Se respektive spelställe

HEMSIDA
www.myspace.com/gianafactory

RAINBOW GIRL

Rulla till toppen