Ghost spelar live i april

ghost

GHOST
Hin Håle själv måste haft ett finger eller två med i spelet när Ghost gjöt blod, gnisslade sina tänder och såg ljuset i tunneln. Och vilka är dessa människor i bandet då?

Svaret på det kan inte vi leverera. Vi vet helt enkelt inte vilka som gömmer sig bakom maskerna. No clue. Musikpressen har lotsats ut med ögonbindlar i den djupaste skogen till deras första presskonferens för att endast gå därifrån som större frågetecken. På sitt debutalbum ”Opus Eponymous” (okt 2010), som är den mest sataniska debuten Sverige smakat på, tar Ghost sitt nerrökta arv från sjuttiotalets Black Sabbath-doom och otvunget befruktar det med säden från Witchfinder General, Mercyful Fate och Blue Öyster Cult. Det är ett mörkt manifest i nio kapitel som omvänder oss alla på stört och vi bugar djupt.

Efter ett antal spelningar har kulten kring Ghost kommit att viga in tiotusentals fans och vi är precis så hängivna som man kan tro. Kommentarer efter bevittnad show sträcker sig från ”Helvete!” till ”Satan!” och då med emfas på det primala lusten för mer, mer, mer, som uppbringas.

Kom, vandra med oss!

BLOOD CEREMONY
I ena hörnan har vi en Jethro Tull-aktig jazzflöjt, i andra har vi en hederlig riffmakarverkstad som osar Tony Iommi och när de möts i mitten uppstår pur magi som tar oss till ett nytt astral plan.
Blood Ceremony, från Toronto i Kanada, låter som om de dragits nakna genom öknen i Death Valley, rökt ikapp med djävulen och lyckats spela in ett psykedeliskt och ockult mästerverk. Fler tummar än vad som är fysiskt möjligt att inneha har stått lodrätt upp när fans och pressen fått säga sitt om deras debut som släppts på anrika Rise Above Records.

Tillsammans med Ghost erövrar de Europa och kommer ödelägga publik efter publik i stad efter stad. I Sverige kommer Strand stå i full brand när What We Do Is Secret och Blod & Svärd står som värdar för en oförglömlig kväll.

IN SOLITUDE
Uppsalasönerna signade tidigare i år en global deal med Metal Blade och har precis varit inne i Nicke Anderssons (Hellacopters, Entombed etc) nya studio Gutterview Recorders i Stockholm. Tillsammans med producenten Fred Estby (Dismember, Death Breath etc) har de snickrat ihop, vad vi tror, ett av 2011 års bästa metalalbum. Resultatet kommer att släppas i början av april och ni som har fyllt era skivbackar med Iron Maiden, Angel Witch och Mercyful Fate-vinyler kommer troligen i brallan.

Follow the Owl. Follow your own burning blood into the night!

Konsertdatum
25 april – Stockholm, Strand /Blod & Svärd + What We Do Is Secret
26 april – Göteborg, Pusterviksbaren (utan In Solitude)

Mer information om Ghosts Sverige-spelningar

Scroll to Top