Ghost släpper nytt album i vår

Foto: Stephanie Cabral

Ghost återvänder med uppföljaren till hyllade Opus Eponymous och inleder en ny era med spelning i Linköping.

Imorgon, lördag den 15 december, genomför Ghost en mörk ritual i Linköping. Bandet återvänder till den plats som enligt rykten är deras ursprung för att stå på Cupolens scen där Papa Emeritus och hans namnlösa adepter inleder en ny era.

Bandet lägger även en sista hand på vad som kommer att bli uppföljaren till hyllade debuten Opus Eponymous. Nya albumet är inspelat i Nashville av den amerikanske demon-producenten Nick Raskulinecz (Death Angel, Foo Fighters, Alice In Chains mfl). Albumet kommer släppas under våren 2013 på Sonet/Universal Music i Sverige och i USA på Universal-etiketten Loma Vista Recordings.

Ghost bildades 2008 och släppte 2010 sitt debutalbum Opus Eponymous på engelska etiketten Rise Above. Mycket lite är känt om bandet som leds av påve-figuren Papa Emeritus. Bandet har i intervjuer uttalat sig om att de är utsända av Satan för att ackompanjera jordens undergång och sprida hans gospel med sin musik. Genom intensivt turnerande spreds ryktet om bandet som en löpeld genom hårdrocks-världen. Opus Eponymous blev en av 2010-års mest omskrivna metal-album och tog bandet till USA där de genomfört turnéer med In Flames, Opeth, Trivium m fl. Ghost handplockades även av James Hetfield till Metallicas egen Orion-Festival.

Ghost kommer även göra ett framträdande på P3-Guld galan i Göteborg den 19:e januari där de framför en låt från kommande albumet.

Scroll to Top