Ghost gör spelning i Stockholm

I december förra året utförde Ghost en mörk ritual i Linköping, den plats som enligt rykten är deras ursprung. Nu ska Sverige få ytterligare en chans då de den 28 mars intar Tyrol i Stockholm. Biljetterna släpps onsdag den 30 januari.

Bandet vars signum av mystik, ockultism och hemlighetsfullhet har med sina teatrala shower trollbundit en hel värld, något vi förstod anledningen till då de trollband hela Scandinavium under P3 Guld-galan för drygt en vecka sen då nya singeln ”Secular Haze” framfördes. Låten är första spåret från kommande albumet ”Infestissumam” som släpps i april och är inspelat i Nashville av den amerikanske demon-producenten Nick Raskulinecz (Death Angel, Foo Fighters, Alice In Chains mfl). Secular Haze släpptes även på 10″ vinyl med Abba-covern ”Im a Marionette” som B-sida, producerad av Dave Grohl. Singeln tog slut omedelbart och slog sig in på den fysiska singel-listans förstaplats.

Ghost ryktats ha bildats någon gång under 2008, enlig sägnen på den dimfyllda Östgötaslätten. Bandets stora hype tog fart under 2010 och medlemmarnas identiteter har sedan starten varit en hemlighet som byggt på mystiken kring bandet och förstärkt de visuella upplevelserna i bandets uttrycksformer. Sedan dess har de haft den mörka sidans motsvarighet till en solskenshistoria, med hyllande recensioner och nominering till årets hårdrock för debutalbumet ”Opus Eponymous” på fjolårets Grammis.

Efter idogt turnerande runtom i världen, med bland annat 50 konserter i USA, återvänder de alltså till Sverige igen i mars. Live bjuder Ghost på en ritualistisk mörkermässa bestående av ockulta lovsånger, blodisande harmonier och en tyngd som får dig att vilja knäfalla till sataniska makter. Det är även bekräftat att bandet skall spela på Coachella-festivalen, som första svenska band på Rock in Rio samt som förband till Iron Maiden i Finland.

Ghost live i Stockholm

Rulla till toppen