Geoff Tates Queensrÿche spelar in nytt album

Sångaren Geoff Tates version av Queensrÿche har tecknat ett nytt världsomspännande skivkontrakt med det Los Angeles-baserade bolaget Cleopratra Records. Geoff Tate får i det nya bandet sällskap av basisten Rudy Sarzo, den tidigare Queensrÿche-gitarristen Kelly Gray, keyboardisten Randy Gane, gitarristen Robert Sarzo samt trummisen Simon Wright.

Det är ett gäng mycket rutinerade musiker som nu står bakom Geoff Tate med meriter från en lång rad av rockvärldens giganter såsom Ozzy Osbourne, Whitesnake, Quiet Riot, AC/DC och Dio.

Geoff Tates version av Queensrÿche går snart in i studion för att spela in ett nytt album som väntas släppas redan senare i år. Den legendariska Judas Priest-gitarristen K.K. Downing kommer att göra ett gästinhopp på skivan.

I början av april kommer bandet att ge sig ut på turné för att fira 25-årsjubileumet av det legendariska albumet ”Operation: Mindcrime” från 1988. Samtliga femton låtar från skivan kommer då att framföras.

Geoff Tate sparkades från Queensrÿche i juni 2012 efter att ha frontat gruppen i tre årtionden. Han försökte förra året att hindra sina tidigare bandkollegor från att turnera och arbeta under namnet utan honom. Trots att rätten dömde mot honom så såg inte rätten någon anledning till att han själv inte kan fortsätta använda namnet med nya medlemmar. ”Jag tror att det kan vara förvirrande men jag är säker på att marknaden kan ordna upp detta”, sa domaren Carol A. Schapira i rätten den 13 juli.

Sweden Rock har bokat in det andra Queensrÿche, alltså utan originalsångaren Tate, till att spela på Sweden Rock-kryssningen i april.

Rulla till toppen