Garth Hudson och Deadman hyllar The Band på Peace & Love

Av Redaktionen
Jun 6th, 2012
0 Kommentarer
538 Views

the-band-garth-hudson

En riktig legendar i form av Garth Hudson, en av de få ännu levande originalmedlemmarna i det kanadensisk-amerikanska rockbandet The Band, är nu klar för Peace & Love. Tillsammans med countrybandet Deadman från Phoenix, Texas gör han en hyllningskonsert till det tidlösa och inflytelserika bandet. Peace & Love pågår mellan 26-30 juni i Borlänge och årets tema är ”En Ny Värld”.

The Band bildades i slutet av 60-talet och släppte 1968 debutalbumet Music From The Big Pink, som bland annat innehöll låten The Weight. Året efter utkom albumet The Band, som av många anses som deras bästa.

Originalmedlemmarna i The Band var Levon Helm, Garth Hudson, Rick Danko, Robbie Robertson och Rickard Manuel. I livet idag är endast Garth Hudson och Robbie Robertson. Levon Helm dog tidigare under våren i cancer. Hudson spelade orgel i The Band.

Under Bob Dylans turné i mitten av 60-talet var de kompband under dennes turné, vilken mottogs med blandade reaktioner av publiken som var tudelade till om elektrisk musik hörde hemma i Dylans tidigare mer avskalade folkprotestmusik. The Band valdes 1994 in i Rock and Roll Hall of Fame.

Vi fortsätter att föra in trådar bakåt i musikhistorien. The Band var och är ett band som påverkat efterföljande artister starkt. The Last Waltz, dokumentären om bandets avskedspelning 1976, satte standard för rockdokumentärer överhuvudtaget. Det är med stor stolthet vi välkomnar Garth Hudson och Deadman i sommar, säger presschef Ronny Mattsson.

I dagens släpp ingår även:
Nisse Hellberg
Deadman (US) De gör även en enskild spelning förutom den med Garth Hudson.
Crash Nomada
Miriam Aida

Kommentering är stängd