Fryshuset lanserar skivbolag för unga talanger

Av Redaktionen
Maj 20th, 2010
0 Kommentarer
562 Views

fuse-music

Idag presenterades F.U.S.E Music, en musiksatsning från Fryshuset i form av ett förlag och skivbolag. Härifrån ska den musik som unga talanger i Fryshuset skapar spridas genom att F.U.S.E Music utvecklar, spelar in, marknadsför och distribuerar unga artister.

Vi vill skapa förutsättningar och möjligheter för ungdomar att utvecklas både personligt och musikaliskt. Därför jobbar vi aktivt för att unga talanger ska förstå sig själva, sin roll och sina rättigheter, säger Nanny Marianovic – verksamhetsansvarig.

RMK & Kompaniett – Yttrandefrihet backad av musikaliskt nytänk
Idag presenterades även gruppen RMK & Kompaniett som är en av F.U.S.E Musics stora satsningar. Gruppen bestående av sex killar som alla tidigare varit elever på Fryshusets Gymnasium håller nu på att spela in sitt debutalbum som planeras vara färdigt hösten 2010. Musikvideon till första singeln på albumet, Vi kör (Lagom för lite)”, premiärvisades och släpptes officiellt idag.

RMK & Kompaniett skriver sitt egna material på svenska och musiken kan beskrivas som alternativ rap. Efter hårt arbete är de nu väldigt glada och nöjda att ha hamnat hos F.U.S.E.

Delaktighet i processen och trygghet är det viktigaste för oss, säger medlemmarna i RMK & kompaniett.

F.U.S.E
Verksamheten är indelad i fyra delar – Förlag, Utbildning, Stöd & Engagemang och därifrån namnet F.U.S.E . F.U.S.E´s främsta mål är att skapa förutsättningar som utbildningar, mötesplatser, arbetsmöjligheter, kontinuerlig stöd och coachning där ungdomarna ges möjlighet till musikalisk och personlig utveckling.

Läs mer om F.U.S.E på www.fryshuset.se.

Kommentering är stängd