Fredrik Swahn albumaktuell

fredrik-swahnDen 28 januari släpper Fredrik Swahn sin andra soloskiva. En skiva från en sökande, rastlös man som hittat hem till Stjärnsund, naturen, familjen, med de tvivel och ärr som livet fört med sig. En skiva som är den första någonsin att bära Svanenmärkningens sigill, som är personlig, efterlängtad och fullmatad med kärlek, energi och melodiös popmusik. Samma dag gör Fredrik sin releasespelning för den nya skivan på Nalen. Musiken kan beskrivas som melodiös popmusik med stor bredd från stilla pianoballader till gitarrpop-rock och motownglädje.

Fredrik Swahn har gjort det mesta. Dunderhitten med Herrarna i hagen, bejublade huvudroller i ett stort antal musikaler, arrangör av allt ifrån mansgrupper till jamkvällar och allsångsprogram, melodifestivalen, sjungande programledare i Bolibompa, trefaldig gäst i Så Ska Det Låta och närmare 10 CD-produktioner är bara ett axplock. Men releasen av hans andra solo album ”Ut i livet” är inte ett projekt bland många utan snarare en bit av Fredrik själv.

– I musiken har jag äntligen kunnat uttrycka tankar som hjälpt mig detta omtumlande år och tidigare. Det är som små påminnelserefränger för min egen skull, men som jag drömmer om att fler ska höra, sjunga och bli berörda av. I en vardag med mycket logistik, barn, familj och slentrian har jag försökt beskriva min strävan att hitta tillbaka till passionen, kämpa med att inte fly bort utan att välja varandra igen och igen. För mig är lusten att prova mycket starkare än rädslan att misslyckas vilket jag tror har präglat många av mina livsval. Kasta mig in i 3-barnsfamilj, flytta från Stockholm till ett bruk med 200 invånare, starta eget skivbolag, göra en andra solo CD. Jag hoppas att min musik ska inspirera andra till att stanna upp och våga göra det som gör att just de känner sig levande.

Musik, mer info, video till radioaktuella ”bara för en dag” filmad hemma på tomten i Stjärnsund mm: www.fredrikswahn.se

Scroll to Top