Franz Ferdinand till Stockholm

Franz Ferdinand till Cirkus i Stockholm
– ny skiva ute i januari
21 mars 2009 – Stockholm, Cirkus

Franz Ferdinand, Europas mesta poppojkar, släpper äntligen en ny skiva i januari. Franz Ferdinand släppte sin debutskiva 2004 och dess uppföljare i en rasande takt efter, smällde till och blev popgiganter nästan över en natt. Du kan omöjligt ha missat den fullkomliga hypen. Men det är inte ytliga framgångsbekräftelser som gör bandet ständigt kittlande. Här handlar det om musik som skapas av genuint visionära musiker; klyftiga smartskallar som trots sin skärpa inte behöver vifta med forcerade pretentioner för att slå igenom. Det är istället Franz Ferdinands unika förmåga att bygga sin oberäkneliga poprock av modernism, tradition och personlig särprägel som gör att alla springer benen av sig så fort Franz är i stan och sprider stil kring sig.

Bandet gjorde en av sommarens bästa spelningar på Way Out West i år, något så tajt har aldrig skådats. Med militär precision fick de tusentals knän att gunga i takt på Göteborgs största dansgolv, en helt magisk bedrift. I Stockholm blir dansfesten till tonerna av Franz Ferdinands nya låtar, som Alex Kapranos beskriver som väldigt dansanta och med diskokänsla. Det har spekulerats mycket om deras nya sound, men något som är bekräftat är att de kommer ha med sig en stor synth. Spänningen når galna höjder så missa för allt i världen inte denna chans!

BILJETTER
335kr + serviceavgift. Släpps fredag 12e december.
Biljetter säljs via Cirkus på 08-660 10 20 och www.cirkus.se, samt Ticnet på 077-170 70 70 och www.ticnet.se. 13-årsgräns.

HEMSIDOR
www.franzferdinand.co.uk
www.myspace.com/franzferdinand

Rulla till toppen