Frantic Amber vinner Wacken Metal Battle

frantic-amber-2012

Frantic Amber från Stockholm tog hem segern i svenska Wacken Metal Battle 2012. Tävlingen avgjordes den 10e maj på Göta Källare i Stockholm. Fem band tävlade om att få spela i augusti på världens största metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland.

Frantic Amber vann svenska uttagningen av Wacken Metal Battle 2012. På plats fanns en proffsjury bestående av personer verksamma inom musikindustrin och under ledning av ordförande Ida Evileye (Crucified Barbara). Motiveringen lyder:

”Extremt övertygande, inspirerande, energirikt och med en grym självklarhet har detta band helt kört över oss i juryn! Jag har själv varit lite av ett fan sen ett år tillbaka då jag hörde detta band för första gången. Nu ett år senare hör jag ett helt annat band som är fruktansvärt mycket mer samspelta och självklara! Vinnaren av årets Wacken Metal Battle är Frantic Amber”

1:a pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i Tyskland augusti 2012. Wacken Open Air är idag världens största metalfestival och drog drygt 75 000 besökare förra året.

Frantic Amber vann även en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter från Bandshop. De får även spela på Metaltowns officiella efterfest.

Wacken Metal Battles startade när Wacken Open Air-festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år medverkar 30 länder, inkluderat större delen av Europa, men också Kina, Indien, Ryssland, Kroatien och Brasilien. Sverige är med för tredje året.

I augusti tävlar bandet Frantic Amber mot 30 andra band om ett skivkontrakt med Wacken Records.

Scroll to Top