Frank Turner till Sverige i december

frank-turner

Hyllade Frank Turners solokarriär drog igång när bandet Million Dead sa tack och hej och Frank själv inte ville sluta turnera. Punkrötterna har satt sina tydliga spår i de akustiska låtar vi nu hör och sist vi såg Frank Turner i Sverige var som förband till The Gaslight Anthem inför ett lyriskt Debaser Slussen. Den 4 december spelar Frank Turner på Parken i Göteborg och den 5 december på Göta Källare i Stockholm. Biljetterna släpps den 13 augusti.

Den engelske singer/songwritern Frank Turner har en historia i band som Million Dead och Kneejerk. Då var det punk som gällde, men efter att banden gått i graven ville Frank Turner inte sluta turnera. Istället tog han sin akustiska gitarr och drog ut på vägarna själv, och här började turnén som har hållit på sen dess och som Turner själv kallar ”the neverending tour of everywhere”. Solodebuten, ”Sleep Is For The Week”, släpptes i Storbritannien i januari 2007. Efter det gav sig Turner ut på en headlineturné i Storbritannien tillsammans med vänner från bandet Dive Dive. Recensenterna jublade och turnén gav mersmak, efter det har Frank Turner hunnit med två USA-turnéer och han har stått på scen på de största festivalerna världen över. I sommar har han supportat Offspring på deras långa sommarturné.

I juli i år släpptes plattan ”Love Ire & Song” på Epitaph. Det är ärligt, samhällskritiskt och punkigt i en alldeles förträfflig singer/songwriter-tappning. Tankarna går till Billy Bragg i möte med Joe Strummer. I september följs albumet upp av skivan ”Poetry of the Deed”. I december kommer Frank Turner till Sverige.

Turnéinfo:
4.12 Göteborg, Parken
5.12 Stockholm, Göta Källare

Biljettinfo:
Biljetterna släpps den 13 augusti.

Göteborg: Biljetterna kostar 195 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se samt Ticnet: 077-170 70 70 och Ticnet- och ATG-ombud.

Stockholm: Biljetterna kostar 195 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Gotakallare.com samt Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp.
Eventims ombud finns listade på LiveNation.se.

Rulla till toppen