Framgång i USA för norska Nico & Vinz

nico

Norska duon Nico & Vinz slog igenom i Norden när de släppte singeln ”Am I Wrong” för ett år sedan. Låten blev direkt en stor succé. Ett år senare och den spelas fortfarande flitigt på svensk radio och ligger högt i Spotifys top 100-lista. Framgången i Norden gick inte obemärkt förbi och i höstas skrev duon på ett internationellt kontrakt med musikjätten Warner Bros.

Nu har ”Am I Wrong” släppts i USA och även där gör den succé med intåg på flera av landets viktigaste musiklistor. Efter bara två veckor så hittas låten på plats 26 på Billboard Hot 100 vilket i sig är en stor prestation. Den ligger också nära toppen av iTunes-listan, som visar vilka låtar som för tillfället är den tjänstens mest nedladdade. På Youtube har musikvideon till ”Am I Wrong” visat över 10 miljoner gånger.

Grunden är alltså lagd för att Nico & Vinz kommande singelsläpp också ska kunna få miljontals lyssnare världen över. Med Warner Bros bakom sig finns alla möjligheter för internationell framgång för de här två Osloborna.

Lyssna på ”Am I Wrong”.

Rulla till toppen