Första banden till Sweden Rock 2010

sweden-rock-2010

Organisationen bakom Sweden Rock Festival är väldigt stolta att kunna presentera Randy Bachman och Fred Turner, som spelar tillsammans för första gången på 19 år och gör sin första festivalspelning på Sweden Rock Festival. Med låtar som ”You Ain’t Seen Nothing Yet” och Taking Care of Business” i bagaget hela vägen från Kanada: BACHMAN & TURNER. Konserten blir deras enda i Skandinavien.

Ett annat band från Kanada är symfoniska och melodiska proggrockarna SAGA som gör sin debut på festivalen och från Atlanta, Georgia kommer funkrockens okrönta kungar (och drottning) MOTHER’S FINEST.

Fans av melodiös metal har väntat länge på att få se Michael Kiske, tidigare sångare i Helloween, live och på Sweden Rock 2010 står han äntligen på scen för första gången på 16 år då han dyker upp med sitt nya band UNISONIC. Bandet, som även innehåller medlemmar från Pink Cream 69 och Krokus, har lovat att förutom sin egen melodiösa hårdrock även framföra ett knippe Helloween-låtar.

Från vårt grannland i väst kommer en av rockmusikens starkaste och bästa röster i form av JORN och slutligen, efter 9 år, är Sverigebekanta BIGELF tillbaka för att leverera sin tunga, doomiga och Beatles-inspirerade hårdrock.

Redan på fredag kommer det att släppas fler band så håll utkik. Många riktigt bra namn är på gång och det återstår över 50 band att presentera!

Sweden Rock Festival 2010 anordnas i Sölvesborg i Blekinge 9-12 juni. Årets festival besöktes av 35200 personer men till 2010 är maxantalet besökare begränsat till 33000 personer. Biljetterna är släppta.

Rulla till toppen