Förhandsfavoriten höll – Loreen till Baku

Ikväll avgjordes finalen i Melodifestivalen 2012 i Globen i Stockholm. Efter att de tio bidragen framförts och såväl jurygrupperna som det svenska folket fått säga sitt så stod det klart att förhandsfavoriten Loreen får äran att representera Sverige i Baku i Azerbajdzjan i slutet av maj. Svenska folket såg till att hon segrade efter att Danny Saucedo haft ledningen när de europeiska jurygrupperna lämnat sina poäng.

Det nya röstningssystemet i Melodifestivalen med jurygrupper från olika europeiska länder har gjort att genuint svenska artister har mycket svårt att vinna tävlingen och få chansen att representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Expressen rapporterade om att flera personer, bland dessa komikern Thomas Järvheden, uppger att de skickat sms-röster och sedan fått tillbaka ett tack-sms där ett annat låtnummer än det de röstat på anges. Det är dessutom många som haft svårt att komma fram på telefon.

För bara några dagar sedan meddelade Armenien att de drar sig ur Eurovision Song Contest 2012 på grund av säkerhetsskäl men sannolikt handlar det lika mycket om en politisk markering mot grannlandet. Flera armeniska artister har tidigare uttryckt oro över att en armenisk gränssoldat dödades i slutet av februari. Armenien och Azerbajdzjan har varit inblandade i flera väpnade konflikter, framför allt gällande den de facto självstyrande republiken Nagorno-Karabakh.

Läs mer: DN, SvD, Aftonbladet, Expressen

1 reaktion på ”Förhandsfavoriten höll – Loreen till Baku”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top