Foreigner till Göteborg i sommar

foreigner-live-2011Vem har inte skrålat sig hes till refrängen i ”I Want To Know What Love Is”? Mer än 30 år efter starten, och med mer än 70 miljoner sålda album är Foreigner fortfarande aktuella. För ett par år sedan släppte de sitt första studioalbum på 15 år. Sedan dess har de turnerat världen över och gjort succé, och nu kommer de till Sverige. Den 4 juli spelar de på Trädgårn i Göteborg. Biljetterna släpps imorgon måndag den 18 april.

Amerikansk-brittiska Foreigner bildades 1976 i New York. Från början var de ett utpräglat hårdrocksband. Men 1981 öppnade man dock upp för mer ballader med albumet ”4” och låten ”Waiting For A Girl Like You” som blev en stor hit. Och det var med smäktande ballader de på riktigt skulle ta världen och alla hjärtan med storm när de 1984 släppte en av de mest klassiska kärlekslåtarna genom tiderna, ”I Want To Know What Love Is”.

Foreigner fortsatte att leverera hits såsom ”Feels Like The First Time”, ”Cold as Ice” och ”Hot Blooded”. Med totalt 16 låtar som hamnat i toppskiktet på amerikanska och engelska topplistor finns det få band som har med sina låtar i så många filmer, tv-serier och på senare år tv-spel.

Under 90-talet gled bandet isär något och efter diverse solprojekt, några återföreningar och enstaka mindre hits är de nu tillbaka på riktigt. 2009 släppte de albumet ”Can’t Slow Down”. Albumet producerades av Aerosmiths klassiska producent Marti Fredriksen och högaktuella grammy-vinnande producenten/artisten Mark Ronson. Albumet hamnade direkt på Billboardslistans Top 30, och efter flitigt turnerande låg de ett år senare fortfarande kvar på samma lista. Det är stort för ett klassiskt rockband som Foreigner som hållt på i över 30 år.

De är nu ute på världsturné och är sedan tidigare klara för Peace & Love i Borlänge den 2 juli. Nu kan vi alltså meddela att Foreigner två dagar senare också gör ett exklusivt stopp i Sveriges framsida, Göteborg, för en egen konsert.

Konsertdatum
4 juli – Trädgår’n, Göteborg

Mer information om Foreigners Sverige-konsert

Rulla till toppen