Förband till Glasvegas klara

Vi kan härmed meddela den glada nyheten att Glasvegas blivit med förband.

Malmö: Könsförrädare
Göteborg: Magnus Ekelund
Stockholm: Kristian Anttila och Magnus Ekelund.

Kristian Anttila
2003 presenterade Kristian Anttila sig på den svenska popscenen. Otaliga listframgångar och över 300 spelningar senare har han lyckats sträcka sin karriär över tio år och fem album, i en musikvärld där de flesta artister inte varar mer än tio låtar. Hits som ”Smutser”, ”Västra Frölunda”, ”Vill Ha Dig”, ”Paul Weller” och ”Hisingen-Manhattan” har skrivit in honom i den svenska pophistorien för gott.

Magnus Ekelund
Likt Lana Del Ray, har Magnus Ekelund omfamnat sin samtid och skapat en egen värld. En hermetiskt tillsluten enhet formad av allt det som influerat honom under hans 27-åriga liv. Det är Beastie Boys och Santigold lika mycket som Glasvegas och Eminem. Det är skateboardåkande urbanism och småstadsångest sida vid sida. Bas som skakar kroppen och diskant som skär in i själen. Det är ny musik. Magnus Ekelunds sista utpost.

Könsförrädare
Könsförrädare från Luleå spelar drömsk, vän och våldsam indiepop. Tillsammans med de stilistiskt raffinerade och normkritiska texterna är det svårt att separera pop från politik. I höst kommer debutalbumet ”Curse All Law”, redan nu finns första singeln ”Death To Stories” ute.

Könsförrädare som producerats av Mattias Alberg har beskrivits som ”Luleås eget Sonic Youth”. I somras spelade bandet på Way out West, P3 har vevat en del och självklart har inte PSL missat att hylla detta politiska band som vi längtat så länge efter.

Glasvegas turnédatum
17 november – Malmö, KB
18 november – Stockholm, Berns
19 november – Storan, Göteborg

Rulla till toppen