Foo Fighers dokumentär släpps på DVD

foo-fighters-2011

”Foo Fighters: Back And Forth”, regisserad av prisbelönta James Moll, hade världspremiär på SXSW Film Festival i Austin i mars – sedan dess har dokumentärfilmen om ett av världens största rockband hyllats av fans och media världen över. Den 15 juni släpps ”Foo Fighters: Back And Forth” på DVD och BluRay i Sverige. DVD:n och BluRay:n innehåller den 100 minuter långa dokumentärfilmen samt 35 minuter bonusmaterial i form av extra intervjuer och borttagna scener.

Dokumentärfilmen om Foo Fighters är en intim skildring av bandets 16-åriga historia; från de första demolåtarna inspelade av Dave Grohl under Nirvana-tiden, till det världskända, prisbelönta rockbandet som Foo Fighters är idag.

Genom intervjuer med bandmedlemmarna Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett och Pat Smear, liveklipp och videodokumentationer får vi följa bandets framgångar såväl som tragedier i sin väg till att bli vad de är idag. Vi får även se Foo Fighters i sitt skapande av det senaste albumet, ”Wasting Light”, som kom att toppa listor världen över – inte minst i Sverige där det hamnade på albumlistans förstaplats. Skivan som spelades in analogt i Grohls garage i San Fernando Valley, Kalifornien och då Grohl återförenades med den legendariske producenten Butch Vig som även låg bakom Nirvanas Nevermind-platta.

”Foo Fighters: Back And Forth” är lika mycket en dokumentärfilm för fanatiska Foo-fans som en välgjord filmatisering och historisk skildring av ett rockbands unika historia.

TV6 visar filmen den 26 juni kl 23.00

Konsertdatum
22 juni – Stockholms Stadion

Mer information om Foo Fighters Sverige-spelning

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top