Folk- och världsmusik till Peace & Love

kroke-peace-and-love-2011

Förra året invigdes Shangri La, Peace & Love-festivalens scen som fokuserar på folk- och världsmusik samt närliggande genrer. Den polska trion Kroke har tidigare samarbetat med violinisten Nigel Kennedy och medverkat på soundtracket till David Lynch film Inland Empire. Totalt är nu 8 akter klara för sommaren.

Klara akter för Shangri La:
Kroke (PL)
Esbjörn Hazelius
BOOT
New Tango Orquesta
Punsch
Sousou & Maher Cissoko
Reasons
Crash Nomada

Kroke bildades 1992 i Kraków och har gjort 9 album. De rör sig i genrerna Klezmer, judisk musik, folk och fri- samt jazzfusion.

Esbjörn Hazelius grammisnominerades 2009 i klassen ”Årets folkmusik/visa” och erhöll pris under Folk- och Världsmusikgalan 2010 för sin solodebut Blunda och du ska få se.

BOOT består av tre av Sveriges ledande folkmusiker. Med instrument som fiol, bosoki, slagbordun, barockluta. Medlemmen Hållbus Totte Mattsson har en förflutet i de klassiska grupperna Groupa och Hedningarna.

New Tango Orquesta är en svensk kammarmusikgrupp och blandar musikstilar som barock, nueva tango, minimalism och fri improvisation. De bildades 1996, har Grammisnominerats och gjort musik till flera dans- och teaterföreställningar samt filmer. Det femte albumet Vesper utkom 2009.

Trion Punsch bildades 2006 och består av slagverkaren/fiolisten Samuel Andersson, gitarristen Erik Ronström och sångerskan Maja Eriksson. Deras musik är ett möte mellan folkmusik, pop, fransk chanson och visa. De vann priset som Årets nykomling tidigare i år under Folk- och Världsmusikgalan i Göteborg.

Sousou & Maher Cissoko är ett äkta par och spelar det afrikanska stränginstrumentet kora, en sorts harpa med 22 strängar. Sousou upptäckte koran under det tidiga 90-talet och är en av de få kvinnliga i världen idag. Albumet Adouna har fått fina recensioner och 2010 prisades bandet som Årets nykomling under Folk- och Världsmusikgalan.

Scroll to Top