Foals släpper Göteborgs-album imorgon

foals-total-life-foreverFoals är fem ungdomsvänner från Oxford som på onsdag släpper sitt andra album Total Life Forever. Debutalbumet Antidotes tog sig till en #3 plats på albumlistan i hemlandet och sålde snabbt guld, en imponerande start för vilket band som helst.

Nya albumet är till största del inspelat i Svenska Grammofonstudion tillsammans med bland andra Kalle från The Soundtrack of Our Lives och Luke Smith. Mixningen skedde i London av Alan Moulder. Första singel från albumet är This Orient som släpptes för två veckor sedan, den har snabbt blivit en favorit på studentradiolistan och blev blixtsnabbt adderas på P3.

De valde att spela in det nya materialet i just Göteborg eftersom de kände att de behövde jobba ostört och koncentrerat, någonting som kan vara svårt för fem unga killar i London eller sin hemstad.

Killarna återvände efter succédebuten hem till Oxford för att börja jobba på uppföljaren, de bodde i sitt eget House of Supreme Mathematics, deras fyravåningshus som används som högkvarter. De byggde en primitiv studio och replokal i källaren och låste in sig själva för att jobba på lite nytt material till andra albumet. I huset finns det en massa likasinnade musiker, artister, fotografer och det var i denna kreativa miljö som Total Life Forever skapades.

Det ”svåra” album nummer två har tagits emot med öppna armar av pressen i hemlandet, NME ger den 8/10 och Uncut ger 4/5 och tycker att de är bättre än Radiohead.

Tracklist:
1 Blue Blood
2 Miami
3 Total Life Forver
4 Black Gold
5 Spanish Sahara
6 This Orient
7 Fugde
8 After Glow
9 Alabaster
10 Two Trees
11. What Remains

Foals är Yannis Philippakis (sång, gitarr), Jack Bevan (trummor), Jimmy Smith (gitarr), Edwin Congreave (keyboard) och Walter Gervers (bas).

Scroll to Top