Flogging Molly till Gröna Lund i sommar

flogging-molly

Den 21 juni gästas Gröna Lund av det keltiska punkbandet Flogging Molly. Det irländsk-amerikanska bandet med sångaren Dave King i spetsen är starkt influerat av musiker som Johnny Cash, the Pogues och the Clash. Under 2011 väntar både skivsläpp och Sverigebesök.

Det irländsk-amerikanska punkbandet Flogging Molly bildades 1997 i Los Angeles. Bandets namn är hämtat från den lokala baren, Molly Malone, där Flogging Molly hade sina första spelningar. Det var här bandets originella sound växte fram; toner från traditionella keltiska instrument som fiol, mandolin och dragspel flätades samman med toner som präglade Kaliforniens rockscen. Den musikaliska inspirationen är till lika delar hämtad från uppväxten i barndomens Dublin och de vuxna bandmedlemmarnas leverne i ett nutida Los Angeles. Texterna handlar inte sällan om irländsk historia, politik, kärlek, liv och död.

Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Flogging Molly till Gröna Lund. Dels för att vi vill kunna erbjuda en bredd i Grönans konsertutbud, dels för att få liveband utstrålar en sådan intensitet och passion som Flogging Molly, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson.

Konsertdatum
21 juni – Gröna Lund, Stockholm

Mer information om Flogging Mollys Sverige-spelning

Rulla till toppen