Fler artister till Peace & Love

Fyra härliga akter inom reggae och hiphop ansluter. Akterna kommer från skilda hörn som Tyskland, USA, Uppsala och Borlänge. Peace & Love välkomnar särskilt mycket Gavlyn, ett nytt amerikanskt stjärnskott inom old school hiphop. Hon börjar även upptäckas alltmer i Europa. Peace & Love pågår mellan den 25 – 29 juni i Borlänge. Årets tema är Time for Peace.

Dagens släpp:
-Gentleman (DE)
-Gavlyn (US)
-Rootvälta
-Dani M

Tyska Gentleman gör ett återbesök på Peace & Love, och vi lyfter på hatten. Efter regelbundna besök på Jamaica har han lyckats skapa ett helt eget sound och vi kan utlova ett rejält reggaegung som vanligt. Just nu är han dessutom aktuell med nya plattan New day dawn.

Inspirerad av 70-talets funk och spoken word kommer den 23-åriga rapparen Gavlyn hela vägen från USA. Hon är det senaste stjärnskottet inom old school hiphop och även Europa håller på att få upp ögonen för henne. I USA har hon redan rönt stora framgångar inom hip-hopens undergroundscen. Gavlyn har rappat sedan barnsben men nu besöker hon Sverige för första gången.

Tro det eller ej, men genom åren har Borlänge lyckats fostra ett gäng riktigt framgångsrika reggaeband, och i spetsen för dessa går helt klart Rootvälta. Under drygt 25 år har de fått den svenska reggaescenen att dansa i skön baktakt och på Peace & Love har de spelat en handfull gånger och faktiskt så tidigt som 2001. Ett riktigt kärt återseende från ett av landets mest uppskattade reggaeband som har turnéer i USA och Jamaica samt en live-dvd, inspelad på Peace & Love, i bagaget!

När Uppsalarapparen Daniel Monserrat, alias Dani M, släppte sin debut-ep En sån som mig slog den ner som en bomb i hip-hop och reggaekretsar. Med The Salazar Brothers som producenter fick ep:n den slagkraftighet den är värd. Dani M har vi under åren kunnat se i artistsamarbeten med allt från Labyrint, Kapten Röd och Syster Sol. Förortsrap blandat med reggae och reggae med starka hiphopinfluenser, det som det senaste året har blivit Uppsalarappens signum.

Scroll to Top