Fler artister klara för Hultsfredsfestivalen

Med lite mindre än två månader kvar tills det nya festivalområdet på STOXA invaderas av musikälskare från när och fjärran presenterar vi idag fem nya namn till årets upplaga av Hultsfredsfestivalen. Dagens släpp bjuder bland annat på hyllad göteborgspop, humoristiskt YouTube-fenomen och hypad drömpop.

Från västkusten välkomnar vi Hästpojken som sedan singeln Shane MacGowan såg dagens ljus 2007 fått varenda göteborgsk indiepopare att dansa sig svettig längs med Andra långgatan, samtidigt som Stockholms kulturelit lyft på hatten. 2008 kom det hyllade debutalbumet Caligula som året efter följdes upp med en ännu större succé, Från där jag ropar, innehållandes trackshitarna Gitarrer & bas, trummor & hat och Jag e jag. Till Hultsfredsfestivalen kommer göteborgssönerna med nya efterlängtade albumet En Magisk Tanke för att visa att de är bättre form än någonsin.

Den svenska musik- och humorgruppen De Vet Du blev hösten 2011 ett av Sveriges största Youtube-fenomen med musikvideon Dansa är kul (men jag föredrar att supa). Med en stor dos humor och kreativitet bestämde de sig för att fortsätta skapa musik som driver med allt från tuffa badboys till pinsamma ögonblick i vardagen. Liveshowerna bjuder, precis som deras YouTube-klipp, på flera garv, en galen fest och många överraskningar. Den 8 april började deras egen humorshow, även den kallad De Vet Du, att visas på kanal5play.se.

Philadelphia-baserade drömpop-gruppen Work Drugs hade i augusti 2011 med sin låt Rad Racer i en Urban Outfitters-reklam och bandets framgång började nå nya höjder. Bandet har i tre års tid färdats från kust till kust för laddade liveshower och supportat europeiska akter som svenska Peter, Bjorn & John och Nordirländska Two Door Cinema Club. Nu är det deras tur att ta sig över atlanten och ett av stoppen blir glädjande nog Hultsfredsfestivalen.

Lune känner de flesta främst igen som den närmast viskande, suggestiva rösten från Adrian Luxs genombrottslåt Teenage Crime. House-gurun Sebastian Ingrosso fick snabbt upp ögonen för Lune och såg till att signa det blivande stjärnskottet till etiketten Refune via Svenska inspelningar/Universal. Med debutskivan Music & Sports som släpptes den 6 mars visar Lune att hon är en röst att hålla koll på framöver.

I slutet av 2011 dök producenten Evian Christ upp med material som via hemlighetsfulla Youtube-klipp såg till att skapa sig en helt egen plats i det elektroniska landskapet. Samma år signades Evian Christ till Tri Angle och släppte mixtapen Kings and Them för fri nedladdning och buzzen om en ny lovande talang tog fart. 2013 är med stor sannolikhet Evian Christs genombrottsår och av den enkla anledningen har vi sett till att han gör ett besök på Hultsfredsfestivalen.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Kings Of Convenience, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, John Talabot, Sibille Attar, Nordpolen, Nightlands, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head Noonie Bao mfl.

Rulla till toppen