First Aid Kit och Mando Diao till Sofiero Slott

First Aid Kit

First Aid Kit
Systrarna Söderberg har med First Aid Kit fullkomligt trollbundit världen under året som gått. Med sitt andra och helt och hållet mästerliga album ”The Lion’s Roar”, som spelades in i USA tillsammans med Bright Eyes-medlemmen Mike Mogis, blev de omedelbart Sveriges mest hyllade och älskade artister. De har gjort succé var de än satt sina fötter och satt ett mycket större intryck på oss alla än vad de själva verkar förstå.

Efter USA-turnér spelningar i stora talkshows har de i vinter återvänt till Sverige för en utsåld konserthusturné. På årets Grammisgala plockade duon dessutom hem fyra tunga priser, bland annat för årets artist och årets album. Ett tydligt bevis på First Aid Kits storhet.

Mando Diao
Efter att ha blivit ett av våra största och mest framgångsrika rockband och musikexporter med 1,5 miljoner sålda album, gjorde Mando Dio en helvändning med senaste albumet ”Infruset”. En skiva där de lämnade skramliga gitarrer bakom sig och bytte språk till svenska. Med texter av Gustaf Fröding. Ett minst sagt modigt steg av ett band på toppen av en lysande internationell karriär.

Det fanns de som tvivlade på projektet, men Mando Diao överbevisade dem alla. Albumet blev en av årets absolut största succéer som snabbt sålde dubbel platina och beskrevs som ett mästerverk. Hittills har de ägt Svensktoppens förstaplats i hela 14 veckor och dessutom belönats med en välförtjänt Grammis på årets gala.

Konsertdatum
11 juli – Helsingborg – Sofiero Slott – support Daniel Norgren

First Aid Kits Sverige-spelningar
Mando Diaos Sverige-spelningar

Rulla till toppen