Finntroll släpper nytt album i februari

finntroll

Det finska metalbandet Finntroll, som gjort sig kända som pionjärer när det gäller att blanda nordisk folkmusik med metal, avslöjar nu att deras nya och femte album kommer att bära titeln ”Nifelvind” och inte ”Mot Skuggornas Värld” som tidigare uppgetts. Plattan kommer att ha olika releasedatum i olika länder och i Sverige så är det den 24 februari 2010 som gäller.

”Nifelvind” spelades in vid Sonic Pump Studios i Helsinki (Helsingfors). Skivomslaget står som vanligt bandets gitarrist Skrymer för. Enligt bandets egen utsago så är det nya albumet Finntrolls mest avancerade och mogna album hittills med inslag från både kraftfull dödsmetall, mörk filmmusik, brutal black metal och svängig 80-talspop. Allt detta åtföljs av det unika Finntroll-soundet, en rad instrument som tidigare aldrig hörts på ett metalalbum och svenska texter om gamla legender och folklore.

”Nifelvind” består av följande låtar:

01. Blodmarsch (intro)
02. Solsagan
03. Den Frusna Munnen
04. Ett Norrskensdåd
05. I Trädens Sång
06. Tiden Utan Tid
07. Galgasång
08. Mot Skuggornas Värld
09. Under Bergets Rot
10. Fornfamnad
11. Dråp

Finntroll inleder en månadslång turné genom Europa den 19 februari i Pratteln i Schweiz. Det är dock bara två spelningar inbokade i Norden nämligen i danska Århus den 22 februari och på Inferno-festivalen i Oslo den 31 mars. Därefter bär det av till Nordamerika för en turné med start i Springfield, Virginia, den 6 april och mål i Texas i början av maj.

Scroll to Top