Finn Loxbo släpper nytt album

finn-loxbo

Nu på onsdag den 23 maj släpper Finn Loxbo sitt nya album ”Lines, Curtains” genom Kning Disk med distribution genom Playground Music Scandinavia. Albumet släpps såväl på LP som digitalt.

Finn Loxbo står med ena foten i en jordig låtskrivartradition och andra foten på Harry Martinssons rymdfarkost Aniara – på väg från den döende jorden ut i det okända, oändliga.

Finn Loxbo är vanlig och ovanlig. Vanlig i att han, trots allt, är en skäggig man med akustisk gitarr som sjunger sånger. Ovanlig i att han ibland låter bli att sjunga sånger och istället står och gnider en trasig linjal mot gitarrsträngarna på scener som t.e.x. Fylkingen i Stockholm. Ovanlig också i att han på sin albumdebut Lines, Curtains faktiskt briljerar i sin genre. Skäggig man med gitarr-genren, alltså. Den är mättad, tror vi ibland. Men med skägg som med allt annat gäller en enkel sanning: vacker, självklar konst löser upp tid och rum och till och med skägg.

Lines, Curtains är ett album som på varje plan erbjuder en mylla att gå in i. Vi har att göra med en vidunderlig låtskrivare som behärskar sin konst närmast till fullo. Fantastiska låtar hamras fram på akustisk gitarr och egendomliga, orädda stycken lyrik sjungs, skriks, viskas fram med en vindlande röst, ibland på engelska, ibland på nerkiska (tänk Bon Iver från Askersund).

Runt detta en akustisk, förtätad ljudbild.

låtlista (lp)
a1. black jewel
a2. otaliga
a3. harvest
a4. vi kom från jorden
a5. storm of the eye
b1. regnet
b2. december
b3. broken mirror
b4. under your feathers
b5. epilogen

låtlista (dl)
1. otaliga
2. harvest
3. vi kom från jorden
4. storm of the eye
5. regnet
6. black jewel
7. december
8. broken mirror
9. under your feathers
10. epilogen

Rulla till toppen