Filtr når en miljon följare på Spotify

Filtr, Sony Musics tjänst för spellistor och musikrekommendationer kan titulera sig störst i Sverige. Nyligen uppnådde Filtr den magiska gränsen 1 miljon följare på sina Spotify-spellistor och dessutom följer över 500 000 unika personer Filtr’s Spotify-profil.

Detta gör Filtr till Sveriges största och mest inflytelserika tjänst för musikrekommendationer på Spotify.

”Detta är resultatet av en långsiktig och målmedveten strategi”, säger Mark Dennis, VD på Sony Music. ”Vi har tagit en unik position i marknaden och har tack vare Spotifys sociala funktioner kunnat bygga upp en plattform som kan hjälpa både våra artister och lablar att nå en ännu större publik”.

Filtrs största spellista heter Dancefloor Hits och har haft flera namnkunniga gäst-DJs däribland Axwell och Avicii. I skrivande stund prenumererar 300 000 Spotify-användare på Dancefloor Hits-spellistan.

Filtr-redaktionen uppdaterar dagligen sina spellistor med ny musik och därmed kan följarna hålla sig uppdaterade utan att själva behöva hålla koll på den senaste musiken. Alla som dessutom valt att följa Filtrs profil får tips och rekommendationer om såväl nya låtar, albumsläpp, redaktionella spellistor och exklusiva förhandssläpp.

”För oss är det viktigt att jobba nära skivbolag och artister för att ge bra tips till våra användare. Filtr är en av de mest populära musikrekommendationskällorna på Spotify”, säger Karin Forsberg, Label Relations Manager på Spotify.

Filtr finns även tillgänglig som en app i Spotify’s App Finder. Appen, som lanserades 2011 gör det bland annat möjligt för användaren att auto-generera spellistor baserat på sin egen eller sina vänners musiksmak.

Filtr är den mest använda skivbolagsappen på Spotify i Sverige. Globalt sett så har över 14 miljoner spellistor skapats av 6.5 miljoner unika användare sedan appens lansering 2011.

Rulla till toppen