Fem finalister klara till Jack Rocks Sweden

jack-rocks-sweden

På bara två år har Jack Rocks Sweden utmärkt sig som en av Sveriges största och mest populära musiktävlingar.

Mängder av begåvade band och artister har skickat in bidrag och två tidigare vinnare har korats. Först ut i rampljuset blev H.E.A.T. som efter vinsten krönte det hela med skivkontrakt, medverkan i en ännu något större musiktävling och ett genombrott på bred front. Förra årets vinnare, The Fast Forwards>> står just i begrepp att släppa sitt debutalbum, ett album med spännande gästspel av Tomas Rusiak. Deras sound har liknats vid band som Pigeon Detectives, The Wombats, Arctic Monkeys och The Rakes eller varför inte ”som om Beatles hade repat i ett garage på 2000-talet…”

Nu är det dags att utse Jack Rocks Swedens tredje vinnare. Här är 2009 års finalister inklusive juryns motiveringar:

Crescendolls (Gävle)
www.myspace.com/crescendollsrocks

”Vi ljög om vi sa att vi var oeniga: ett band var alla helt ense om måste gå till final – ett band som liknades vid ett svenskt Wolfmother med Chris Cornell på sång – solklara finalister.”

Kickback Circus (Stockholm)
www.kickbackcircus.com

”Ett band som visar att man inte behöver växa upp till ett stadiumrockband – vissa föds till det direkt. De visade att den lilla scenen på Malmen lika gärna hade kunnat stå mitt på Ullevi och haft en kloformad dom över sig…”

Oholics (Göteborg)
www.oholics.com

”Med sin rock lyckas de förvandla Sticky Fingers till Manchesters klubb Hacienda. Musik som är omöjlig att stå still till.”

Jonas Schwartz (Göteborg)
www.myspace.com/jonasschwartz

”Ett egensinnigt låtskrivande och spännande uttryck. En man att hålla ögonen på såväl nu som i framtiden.”

The Itch (Kristianstad)
www.myspace.com/thesexiestbandintheworld

The Itch utsågs till joker genom Sweden Rock Festival och kvalificerade sig direkt till finalen. The Itch belönades även med en spelning på kommande års Sweden Rock Festival.

”Bandet som har mest att bevisa under finalen eftersom de är det enda bandet som hittills inte behövt visa sina färdigheter som liveband för att kvalificera sig. Men svänger deras mix av klassiska hårdrocksinfluenser och Mustasch-tyngd lika mycket live som på platta så får de övriga banden se upp.”

Årets finaljury: David Mortimer-Hawkins (Sony Music), Patrik Wirén (musikskribent), Carolina Eriksson (Saturday Enterprise/Almost Famous), Tomas Rusiak (artist/producent), H.E.A.T, Olof Carlsson (Peace And Love), Per Lundberg GB (Groove Magazine), Per Aldeheim (producent/låtskrivare), Tomas Jernberg (manager Mustasch), Sari H Wilholm (Jack Rocks), Mattias Johannesson (Jack Daniel´s) .

Vinnaren av Jack Rocks 2009 får 30.000 kronor i musikutrustning hos Jam, produktion av EP, merchandise-kit och en festivalspelning.

Under finalkvällen spelar även The Fast Forwards>> feat. Tomas Rusiak och som extra special guest – Dead By April.

Jack Rocks Swedens final hålls den 26 november kl 20:00 på Skyddsrummet i Stockholm.

Scroll to Top