Fagerstas Burning Colossus skriver på för amerikanskt bolag

Foto: Sarah Green, Fagersta-posten
Foto: Sarah Green, Fagersta-posten

Tungrockbandet Burning Colossus från Fagersta har i veckan valt att skriva på ett skivkontrakt med det Amerikanska bolaget Blastzone. Kontraktet gäller bandets första fullängdsplatta ”A New Horizon” + tre nyskrivna låtar som kommer att spelas in i slutet av september och början av oktober.

Fullängdsskivan är redan släppt av bandet i Sverige men kommer alltså få ett tillskott på tre helt nya och fräscha låtar.
Detta kontrakt kommer gälla marknadsföring i hela USA och Kanada av skivan, både genom fysiska skivaffärer och genom digital distribution. Det hårt arbetande bandet bevisar stark vilja och engagemang genom att redan efter två år som band få ett kontrakt upplagt framför sig.

BC består av fyra medlemmar:
Jimmy Kristo – Bas och Sång
Henrik Haverinen – Gitarr
Johan Paby – Gitarr och Kör
Johan Liljekvist – Trummor

Bandet ska i slutet av November iväg över Nordsjön för att genomföra X-antal spelningar i England och Skottland och bandet har stora förväntningar inför resan och hoppas på bra drag i publiken!

Du kan följa bandet via deras Myspace på: www.myspace.com/burningcolossus.

En liten dokumentärvideo väntas av bandet efter denna miniturné som kommer inkludera exklusivt material från inspelningen av deras tre nya låtar.

1 reaktion på ”Fagerstas Burning Colossus skriver på för amerikanskt bolag”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top